diumenge, 19 de juliol del 2009

APOLLO XI I LA GOSSA LAIKA


Aquests dies s'està commemorant el 40è aniversari de l'arribada dels humans a la Lluna (Apollo XI).
Jo aprofitaré l'avinentesa per parlar de la injustícia que es va cometre amb un subjecte de la meva espècie.
Recordeu la gossa soviètica anomenada Laika?
Sabeu,amics meus, que la majoria dels humans no destaquen precisament per la sensibilitat envers les altres espècies que habitem al mateix planeta (sempre s'han pensat que en tenen la propietat i l'ús restringit).
Doncs a aquella simpàtica gossa, que havien recollit pel carrer juntament amb dues altres, la van preparar per viatjar a l'espai.
I com la van preparar? Tancant-la en gàbies cada dia més petites perquè s'acostumés al poc espai del que disposaria dins la nau.
De les tres gosses, Laika va ser l'escollida i la van col.locar encadenada dins la cabina, perquè sense gravetat hauria donat voltes i més voltes dins la càpsul.la. La van proveïr d'oxigen i de menjar en forma de gelatina i la van enviar a l'espai exterior.
Sabeu quant temps va viure?
Només va viure unes hores i se sap que va morir degut al pànic i a les altes temperatures (que sobrepassaven els 40º). Va resistir en aquestes condicions de cinc a set hores després de l'inici del vol.
Era el dia 3 de novembre de l'any 1957.
Laika, un record per a tu i per tots els animals que moren (o han mort) víctimes de l'arrogància i la insensatesa d'aquests altres animals: els de dues potes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada